La Borsa de Treball de la Terra Alta manté el pols al covid-19

L’organisme ha publicat 90 ofertes de feina durant el primer semestre, tot i les adversitats i incerteses ocasionades per la crisi sanitària. 

La Terra Alta no ha estat una excepció. L’arribada de la pandèmia i l’establiment de l’estat d’alarma van suposar la pèrdua progressiva de llocs de treball, sobretot, en la petita i mitjana empresa. El bon ritme d’ofertes de feina publicades per la Borsa de Treball de la Terra Alta durant el primer trimestre de l’any, es va veure aturat per la situació d’incertesa general viscuda durant les primeres setmanes de confinament.

Tot i presentar-se aquesta complicada situació, la Borsa ha mantingut uns números similars al mateix període de les dos anualitats anteriors, amb 90 ofertes publicades a la pàgina web i més de 250 noves inscripcions. La majoria de les ofertes s’han publicat durant la segona meitat del semestre, durant i després de l’estat d’alarma, fet que denota símptomes de recuperació en matèria d’ocupació.

Desglossant-les per tipologia, la indústria, els serveis a les persones i l’hostaleria acaparen més de la meitat dels llocs de treball. Les referents a l’hostaleria i la restauració són les que més han augmentat en aquestes últimes setmanes,  gràcies, en bona part, a l’obertura dels restaurants i a la recuperació del sector turístic a la comarca. Si ens fixem en la ubicació de les ofertes, dos terceres parts s’emplacen en municipis de la Terra Alta mentre que la resta s’ubiquen a les altres comarques de les Terres de l’Ebre, a la demarcació de Tarragona o a la franja de Ponent.

La borsa, activa des de l’any 2004 i gestionada des de l’Oficina Jove de la Terra Alta, dona suport ocupacional a empreses i persones usuàries.

General